marți, 17 aprilie 2012

Logica asta...

   Astăzi parinţii mei discutau ceva şi venise vorba despre unde vor merge la vara în concediu. Spun „vor merge” pentru că am stabilit vara trecută de comun acord că eu nu mai marg cu ei indiferent unde s-ar duce. Eu nu m-am amestecat în discuţie decât la sfârşitul ei, spunând „ce bine că eu stau acasă!”. Şi tatăl meu a început să spună că nu o să stau acasă, că încă nu am 18 ani şi trebuie să fac ce are el chef, bla-bla-bla. Mă rog, am tăcut, pentru că urăsc să mă cert cu el (mereu se termină cu el ţipând şi eu plecând în camera mea plângând). Oricum, până îşi iau ei concediu mai e o veşnicie şi am timp să-mi caut ceva de făcut exact în perioada în care ei vor să place. Upsi ;;).
   Asta era înainte să mâncăm. După ce am mâncat mă întreabă tata ce am făcut eu astăzi, stând acasă toată ziua. I-am răspuns cu o foarte mare sinceritate: nimic. Mă rog, am citit, am mâncat, m-am mai uitat la un serial... dar el se referea dacă am făcut ceva treabă, deci n-am făcut nimic în ochii lui. După ce i-am zis ce (n-)am făcut, a început să spună că ar trebui să mai fac şi eu câte ceva, că sunt mare, că la cei 18 ani ai mei ar trebui să fac măcar mâncare.
   Când l-am auzit mi-am dorit să fi putut să-l bat!!! Cum poate să spună aşa ceva?! Mai întâi îmi spune că nu pot să fac ce am eu chef pentru că n-am 18 ani şi apoi că trebuie să fac treabă pentru că am 18 ani?! Omule, EŞTI PROST?!
   Nu văd de ce-mi bat capul, n-o să se schimbe niciodată...

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Privita din exterior, da. Dar daca erai atunci acolo, nu te-ai mai fi amuzat la fel de mult :))

      Ștergere
  2. mda...stiu ce vrei sa spui...si la mine se intampla ceva asemanator:)) dar acum cand purtam "discutia" nici eu nu mai tac...imi spun punctul de vedere si o tin si eu pe a mea...o mai da cu filozofii de alea ca el e parinte si nu stiu ce...dar nici eu ma las mai prejos...incep si eu cu drepturi si cu faptul ca si eu am un creier si chestii de genu si turui de pana la urma renunta tata...decat sa mai vorbesc mai bine incheie el subiectul:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu pot sa fac asta ca ma bufneste plansul cand tipa la mine :))

      Ștergere
  3. :)) toti parintii isi cauta intr-un fel sau altu' interesul in copii lor, mai ales cand vor sa se mandreasca cu lucruri de genul : "fata mea face mancare, curat...", "baiatul meu ma ajuta in gradina" :)) si altele care-s prea aberante ca sa mai fie aberatii:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, din pacate asa-i. Ar trebui sa se mandreasca cu aceste lucruri doar cand copiii le fac de buna voie, nu obligati :))

      Ștergere