joi, 12 aprilie 2012

Leapşa 7


1. Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?
Folosesc semn de carte sau o hârtiuţă, ceva, ce am la îndemână. Nu îndoi niciodată colţul pentru că... nu ştiu... mie una, mi se par inutil. Şi mai şi distruge cartea. Îmi amintesc că, atunci când eram mică, mama îndoia mereu colţul când îmi citea ceva şi eu nu înţelegeam de ce :)).
2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi dacă “da” care a fost aceasta?
Dacă mi-am făcut-o singură cadou se pune? :)) Adică... am primit-o de la „iepuraş” - mai mult sau mai puţin. Mi-am luat o carte din banii primiţi ca să-mi iau cadou de Paşti. The last song, Nicholas Sparks (abia aştept să o citesc!).

3. Citiţi în baie?
Doar dacă am dat de o carte foarte captivantă, de care nu mă pot dezlipi.

4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi dacă “da” care ar fi fost aceasta?
Da. Acum ceva timp eram foaaarte îndrăgostită de cineva şi aş fi vrut să scriu o carte pe tema asta, care să povestească despre cum l-am cunoscut şi tot ce-am simţit pentru el. Mi se părea interesant la vremea respectivă :D. Acum poate subiectul ar fi fost într-adevăr interesant, dar nu aveam suficientă experienţă în a mă exprima pe atunci.

5. Care este cartea preferată?
Am citit destul de multe care mi-au plăcut... Când aud de „cartea preferată” însă, mă gândesc la o carte care nu face parte dintr-o serie, ci e doar aşa, ea singurică. Aşa că - Fata de hârtie, Guillaume Musso. E un superb roman de dragoste pe care vi-l recomand tutror :x.

6. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea?
Îmi place, dar sinceră să fiu nu prea am timp să le recitesc. Poate „la bătrâneţe” :)). Până acum n-am recitit decât Amurg, Stephenie Meyer (doar primul volum) şi Harry Potter şi Talismanele morţii, J. K. Rowling. Am avut o tentativă şi la Harry Potter şi Prinţul Semipur, dar, după ce am ţinut un an cartea împrumutată de la cineva şi vedeam că tot nu o citesc, am decis să o las baltă şi să o returnez proprietarului. Recititul, momentan, mi se pare o pierdere de timp, având în vedere câte cărţi tot mai interesante apar pe piaţă în ultima vreme. Şi mai sunt şi cărţile „vechi”, cele „de calitate” care merită citite măcar o dată. Aşa că, după cum am spus, las recititul pentru „bătrâneţe”. (Cu siguranţă atunci aceste cărţi îmi vor lăsa o cu totul altă impresie.)

7. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune?
Mi-ar plăcea să îi întâlnesc. Le-aş cere un autograf pe cartea scrisă de ei şi i-aş întreba cum au început ca scriitori şi din ce se inspiră.

8.Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine? 
Îmi place, dar nu prea am cu cine. 

9. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi?
În primul rând trebuie să mă atragă coperta, iar în al doilea rând trebuie să fie interesantă şi descrierea de pe spatele cărţii. Sau mai există varianta să-mi fi recomandat cineva acea carte, făcându-mi un mic rezumat.

10. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească?
Din literatura română La Medeleni, Ionel Teodoreanu, iar din cea universală Harry Potter, J.K.Rowling.

11. Care este locul preferat pentru lectură?
În pat sau pe lângă pat :)). E cel mai confortabil.

12. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte?
Dacă ascult muzica nu mă pot concentra aşa de bine la ceea ce citesc. Aşa că prefer liniştea :D.

13. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic?
Da... Am citit ceva pentru şcoală, fiindcă nu reuşisem să găsesc cartea la bibliotecă, dar am găsit pe internet. Mi se pare incomfortabil...

14. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate?
Şi, şi. În general îmi place să ştiu că o carte e a mea (ştiu, sunt zgârcită :"> ), dar citesc şi împrumutate. 

Leapşa merge la SollLexii...life, Raisa, C.L.M. şi oricine o mai doreşte :)

6 comentarii: