luni, 19 noiembrie 2012

   „- [...] sunt cu şapte ani mai în vârstă ca tine. Peste zece ani, asta n-o să conteze prea mult, dar pentru moment e o diferenţă uriaşă. Sunt adult. Tu eşti un copil.
   Ah. Am tresărit. Ar fi fost mai uşor dacă m-ar fi pocnit.
   - Nu păreai să crezi că eram un copil când erai plin de afecţiune pentru mine.
   Acum el tresări.
   - Doar pentru că trupul tău... ei bine, asta nu te face un adult. Avem două situaţii diferite. Eu am fost în lume. Am fost pe cont propriu. [...] Iar tu... tu eşti abia la început. Viaţa ta înseamnă teme şi haine şi petreceri.
   - Crezi că doar asta mă interesează?
   - Nu, bineînţeles că nu. Nu întru totul. Dar toate fac parte din lumea ta. Încă te maturizezi şi înţelegi cine eşti şi ce e important. Trebuie să faci asta în continuare. Trebuie să fii cu băieţi de vârsta ta.
   Nu voiam băieţi de vârsta mea. Dar nu am spus asta. N-am spus nimic.”

(Richelle Mead, Academia Vampirilor)

12 comentarii:

  1. Are dreptate, intr-un fel. Dar sapte ani nu e o diferenta atat de mare. Numai ca - exact cum e scris - unii iubesc trupul si nu sufletul, iar copiii se razgandesc usor. Devine greu sa astepti pe cineva sau sa tii pasul. Tentatii sunt multe, prejudecati si mai multe si daca sentimentele nu sunt sincere si cu o baza reala, totul se destrama. Am sa scriu si eu pe tema asta, imi pare interesant subiectul. Si ca idee, pentru mine varsta e doar un numar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu ce spui. Am postat fragmentul asta pentru ca am simtit ca as fi intr-o situatie asemanatoare.
      Sunt nesimtita daca te rog sa imi lasi o adresa de e-mail? :)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. am o prietena care s-a casatorit la varsta de 20 de ani cu un barbat cu 8 ani mai mare...si sincer o alegere mai buna nici ca putea face...se potrivesc atat de bine si se iubesc atat de mult...sunt suflete pereche.nu e genul de barbat periculos de gelos, a lasat-o sa-si traiasca anii, adica daca a vrut sa mearga cu noi, cele nemaritate, intr-un bar la o cafea, un ceai, sau chiar la discoteca, a lasat-o, si asta pentru ca o iubeste si nu vrea sa o priveze de nimic....si are incredere in ea...in fine...ceea ce vroiam sa spun este ca daca chiar exista iubire din ambele parti, nu exista niciun fel de motiv ca cei doi sa nu fie impreuna.Iar chestia cu "tu trebuie sa fi cu baieti de varsta ta"... nici nu ar trebuii sa existe!
    parerea mea!:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. :| Intr-un fel are dreptate..pe de alta parte..nu totul se rezuma la asta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, doar ca stilurile de viata diferite aduc multe batai de cap :)

      Ștergere
  4. am observat asta chiar de la inceput, inainte sa scriu comm-ul...:)...dar am vrut sa vorbesc despre asta pentru ca, am auzit in ultima perioada foarte multe cazuri...de genu...si nah...:)
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant e ca eu vreau baieti de varsta mea si nu am parte de ei:d
    Eu nu am parte de nici un baiat asa ca nu e mare lucru :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Same feeling here :). M-as multumi cu oricine intr-un fel... dar nu e sa fie.

      Ștergere